• +32 485 5527 57
  • info@calpediem.be

Costa Blanca, Calpe

Costa Blanca, Calpe

Costa Blanca, Calpe is een prachtige regio in de Provincie Alicante van de autonome regio Valencia. Je kan de Costa Blanca eigenlijk in twee delen : Noord en Zuid. In het midden ligt de overbekende stad Benidorm. Het zuiden kenmerkt zich vooral door lange stranden en vlakke landschappen waar opnieuw volop gebouwd wordt. Het noorden daarentegen wisselt prachtige stranden af met rotsachtige kust waar mooie baaien u uitnodigen om rustig van de natuur te genieten.

Calpe ( Calp in het Valenciaans ) is een oud vissersdorp dat uitgegroeid is tot een populaire vakantiebestemming voor jong en oud. De stad telt zo’n 25000 inwoners en is zeer geliefd omwille van de grote verscheidenheid in het landschap en het uitermate gunstige klimaat. Het symbool van Calpe is de Peñon de Ifach, de rots die van ver te zien is en als natuurreservaat ( het kleinste van Europa ) beschermd is.

Gaat u het binnenland in dan komt u in een prachtig groen berglandschap terecht. In Spanje zijn de automobilisten uitermate vriendelijk voor fietsers en de combinatie van de goede wegen maken Calpe dan ook tot een waar paradijs voor wielerliefhebbers. Niet voor niets komen alle grote profploegen hier hun stage doorbrengen ter voorbereiding van de Vlaamse en Ardense klassiekers.

 

fdeblon@gmail.com